Bloggerek

Banai Ádám

BA_12008-ban a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte meg MSc fokozatát Pénzügyi befektetéselemző és kockázatkezelő szakon. Doktori fokozatát ugyancsak a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte a Gazdálkodástani Doktori Iskolán. 2008 nyarán kezdte pályafutását a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi stabilitási területén elemzőként. 2013 és 2017 között főosztályvezetőként irányította az Alkalmazott kutatás és stresszteszt főosztály munkáját. 2017-ben lett a Pénzügyi Rendszer Elemzése Igazgatóság igazgatója. Munkája során a hazai és a regionális bankrendszert érintő kérdések szinte minden területével foglalkozott. A bankrendszer kockázatait, helyzetét felmérő elemzések mellett nagyobb lélegzetű kutatásokat készít, amelyek segítik a bankrendszerrel kapcsolatos policy-döntéseket, illetve a szabályozások kialakítását.

Banai Ádám összes cikke


Baranyai Eszter

BEszter_2

2008-ban a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdászképzésén szerzett MSc fokozatot tőkepiac és vállalat főszakirányon. Ezt követően francia ösztöndíjjal az ESSCA-n is szerzett egy mesterdiplomát. 2012-ben ACCA tag lett. Dolgozott a Bank of Englandben (2013-2017), a Financial Services Authorityban (2011-2013), valamint Barclays Bankban (2009-2011) pénzügyi stabilitás, pénzügyi piacok és likviditáskockázat területeken. A Bank of Englandben elemzéssel, piaci információszerzéssel, felügyeleti tanácsadással foglalkozott, valamint képviselte a bankot nemzetközi, illetve intézményeken átnyúló projekteken. Legutóbb a Pénzügyi piacok részlegen dolgozott senior elemzőként. 2018-tól az MNB tanszéken mesteroktató.

Baranyai Eszter összes cikke


Kolozsi Pál Péter

KP_1Dr. Kolozsi Pál Péter PhD, közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank pénzpiaci eszköztárért és tartalékstratégiáért felelős főosztályvezetője. Doktori fokozatát a Párizsi Politikatudományi Intézetben (Institut d’Etudes Politiques de Paris) szerezte 2011-ben, doktori disszertációját a monetáris politika intézményi aspektusairól írta. 2011 és 2014 között az Állami Számvevőszék elnöki megbízottjaként dolgozott. 2002 óta oktat felsőoktatási intézményekben, szakterülete a monetáris politika elmélete és gyakorlata, a közpénzügyek, illetve a közpénzügyi ellenőrzés. A Magyar Közgazdasági Társaság tagja, a Pénzügyi Szemle közpénzügyi folyóirat szerkesztőbizottságának és szerkesztőségének tagja.

Kolozsi Pál Péter összes cikke


Kutasi Gábor

KG_1Kutasi Gábor (PhD, dr. habil) a Budapesti Corvinus Egyetem docense, korábban az ICEG European Center és a Századvég Gazdaságkutató elemző munkatársa volt, valamint elnyerte a német KAAD és az MTA Bolyai ösztöndíját. A BCE Gazdaságpolitikai tanszék Káldor-díjának kitüntetettje. A Nemzetközi Kapcsolatok Doktori Iskola tagja. A Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem vendégoktatója. 2015-ben a német Zeppelin Egyetem vendégkutatója volt.

Kutasi Gábor összes cikke


Lehmann Kristóf

LK_1Lehmann Kristóf a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa és a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője. PhD fokozatát 2014-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Multidiszciplináris Doktori iskolájában. Doktori tanulmányai alatt 2010- 2011 között a japán Waseda Egyetemen folytatott tanulmányokat. 2011 óta dolgozik a jegybankban, a Monetáris stratégiai főosztályon mint közgazdász, 2014 óta pedig mint főosztályvezető. Feladatai közé tartozik többek között a jegybank monetáris politikai döntéseinek és hivatalos kommunikációjának előkészítése, illetve az MNB képviselete az EKB Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságában (IRC). 2016-ban a Magyar Nemzeti Bankért díj kitüntetettje.

Lehmann Kristóf összes cikke


Neszveda Gábor

NG_1Neszveda Gábor 2017-ben érkezett a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszékére. A gazdaságmatematikai elemző közgazdász szakon végzett a Corvinuson, majd a Tilburgi Egyetem pénzügy tanszékén folytatta PhD tanulmányait. A kutatási témái érintik a viselkedési közgazdaságtant, a viselkedési eszközárazást és a kísérleti közgazdaságtant.

 

 

Neszveda Gábor összes cikke


Sebestyén Géza

SG_11997-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem matematikus szakán, 2000-ben pedig a Budapesti Corvinus Egyetem pénzügy szakán, vállalatértékelés specializációval. PhD-jét 2009-ben szerezte, disszertációját dinamikus banki eszköz-forrás menedzsmentről írta. 1998- 1999-ben az ÁB-AEGON részvényelemzőjeként dolgozott, 1999-2003 között a Trigon Software projektvezetője volt. 2003 óta a Proventus Consulting ügyvezetője, ahol kutatási, oktatási és szoftverfejlesztési projekteket vezet. 2015 óta a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány tanácsadó testületének tagja. Számos hazai és nemzetközi felsőoktatási intézményen oktatott vagy oktat, így az ELTE-n, a BME-n, a Szegedi Tudományegyetemen, a Pallas Athéné Egyetemen, a révkomáromi Selye János Egyetemen, a francia ESSCA-ban, az osztrák Wirtschaftsuniversitaet Wien-en és a német Munich Business School-on. A Heller Farkas Szakkollégium tiszteletbeli tagja. Három gyermek édesapja.

Sebestyén Géza összes cikke


Tapaszti Attila

tapasztiattila2005-ben diplomázott a Pécsi Tudományegyetemen közgazdászként. Szakmai pályáját 2005-ben az Unicredit bankban nagyvállalati ügyfélmenedzserként kezdte, majd a Takarékbankban folytatta, mint részvényelemző, később, mint kötvény és strukturált termék kereskedő. Jelenlegi munkahelyéhez, a Magyar Nemzeti Bankhoz 2010-ben csatlakozott devizakereskedőként. 2013 óta vezető portfólió menedzser pozícióban dolgozik a Befektetési főosztályon, amelynek fő feladata az ország devizatartalékának kezelése.

 

Tapaszti Attila összes cikke


Vonnák Balázs

VB_1Vonnák Balázs 2000-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen. Még abban az évben elkezdett dolgozni a Magyar Nemzeti Bankban, kezdetben a Pénzpolitikai főosztályon, majd a Közgazdasági főosztályon, ahol 2006-tól a monetáris politikai döntéselőkészítést irányította. 2012-ben a pénzügyi stabilitási területre ment, ahol később a Pénzügyi rendszer elemzése igazgatóságot vezette. Mindeközben a BCE-n a makrogazdasági tanszéken makroökonómiai és nemzetközi makroökonómiai szemináriumokat tartott, majd később címzetes docensi címet kapott, és alkalmazott makroökonómiát oktatott 7 éven át. 2015- ben kezdte el PhD tanulmányait a Közép-európai Egyetemen. Az MNB Tanszék mesteroktatója a tanszék létrejötte óta, fő tárgya “A monetáris politika elmélete és gyakorlata”.

Vonnák Balázs összes cikke