Tanulj tőlünk!


A Budapesti Corvinus Egyetem, Közgazdaságtudományi Kar Közgazdasági elemző mesterszakán létrehozott, Magyarországon és a világon teljesen egyedülálló Jegybanki elemző specializációt azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik karrierjüket a kereskedelmi bankszektorban, pénzügyi intézményekben, nemzetközi tanácsadócégeknél, jegybankoknál vagy szabályozó szerveknél képzelik el.

Hallgatóink eddig olyan intézményeknél helyezkedtek el, mint a Morgan Stanley, OTP, BNP Paribas, Budapesti Értéktőzsde (BÉT), CIB Bank, Allianz vagy a Magyar Nemzeti Bank.

A kiváló karrier-lehetőségeken túl miért éri meg a Közgazdasági elemző mesterszak Jegybanki elemző specializációját választani?

  • Nálunk a világ vezető közgazdászaival találkozhatsz, mint Willem Buiter a Citi Global különleges gazdasági tanácsadója, George Osborne volt angol pénzügyminiszter vagy Athanasios Orphanides volt ciprusi jegybankelnök, az MIT professzora, valamint még sokan mások. Meghívott vendégelőadóink többek között az LSE vagy a University of Chicago egyetemeken oktatnak pénzügyeket és közgazdaságtant, így a vendégelőadásokon világszínvonalú tudásra tehetsz szert.
  • Kiváló ösztöndíjlehetőségekkel támogatjuk tanulmányaid sikeres elvégzését (MNB Kiválósági ösztöndíj, MNB Közgazdasági elemző ösztöndíj) és vezető külföldi egyetemeken biztosítunk nyári kurzus részvételi lehetőséget (London School of Economics, Levy Institute, Fudan Egyetem, Tsinghua Egyetem).
  • Élményalapú oktatást biztosítunk, gyakorlatias órákkal és valós gazdasági és pénzügyi problémákra épülő esettanulmányokkal, hogy hallgatóink pénzügyi, gazdasági és adatelemzési területen a legmagasabb pozíciókban is helytálljanak a jövőben.

A Jegybanki elemző specializáció részletes tanterve itt található, amin felül nagyszámú további szakmai és közösségépítő programot szervezünk.

Képzésünkre 2019 február 15-ig tudsz jelentkezni a Felvi.hu oldalán, ahol a BCE-KTK Közgazdasági elemző (magyar nyelven) képzést kell választanod! A mesterszak első félévében lehet szakirányt választani, ahol várunk a Jegybanki elemzők specializáción!

Amennyiben kérdésed merül fel a képzéssel kapcsolatosan, fordulj bizalommal az alábbi oktatóinkhoz:

Baranyai Eszter
A BCE-s tanulmányai után Franciaországban tanult tovább, dolgozott az angol Barclays Banknál, valamint a Bank of England intézményében Londonban. Ezt követően csatlakozott a tanszékünk csapatához mesteroktatóként.

E-mail: eszter.baranyai(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Neszveda Gábor
A BCE-s tanulmányai után kutatóként dolgozott több helyen is, doktori tanulmányait a hollandiai Tilburgi Egyetem Pénzügy Tanszékén folytatta viselkedési pénzügyek és befektetési stratégiák elemzése témákban.

E-mail: gabor.neszveda(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Részletes információk a Jegybanki elemző specializációról, valamint Tanszékünk tevékenységéről a hivatalos honlapunkon találhatók:

mnbtanszek.uni-corvinus.hu

Amennyiben a  felvételivel kapcsolatosan lenne kérdésed, úgy fordul hozzánk bizalommal az info.mnbtansz(kukac)uni-corvinus(pont)hu címen, vagy látogassatok el a Budapesti Corvinus Egyetem Felvételi honlapjára.

További interaktív információkat és érdekességeket találhattok a közösségi médiában lévő oldalainkon!

Facebook: www.facebook.com/BCE.MNB

Instagram: www.instagram.com/mnbtanszek

LinkedIn: www.linkedin.com/company/mnb-tanszek